Rüyada Çiçek Görmek

Rüyada Çiçek Görmek

Rüyada çiçek görmek pek çok şekilde yorumlanabilir. Örneğin rüyadaki bir çiçek demetiyse zenginliğe işaret eder. Çiçek demeti aileden ya da akrabadan kalacak miras anlamına gelir. Yani kısmettir. Eğer çiçekler canlılığını yitirmiş, solmuş ve dökülmüşse bu bir ölüme, üzüntüye, kedere ve ya da yaşanacak büyük bir sıkıntıya delalet eder. Rüyasında çiçek gören kişi eğer henüz evlenmemişse bu onun için güzel bir kısmet anlamına gelir. Bu o kişinin yakın zamanda güzel bir izdivaç yapacağına işaret eder. Eğer rüyada birden fazla ve değişik türlerde çiçek görülürse bu da hayattaki tazelenmeye, yenilenmeye ve hayırlı işlere işarettir. Eğer rüyada kırmızı karanfil görülürse bu namuslu, hanım hanımcık ve terbiyeli bir hanım efendiye delalet eder. Eğer bir beyefendi rüyasında yerdeki karanfili alıyorsa bu o kişinin akrabadan zengin, asil, görgülü, güzel ve hanım hanımcık bir bayanla evleneceği anlamına gelir. Rüyada çiçek görmek hanımlar için çok mutluluk verici bir habere ve hamileliğe işaret eder.

Rüyada Saksıda Çiçek Görmek

Rüyada saksıda çiçek görmek, evli kişiler için kazancın artması, bekar kişilerde ise izdivaç anlamına gelir. Eğer bir beyefendi rüyasında saksıda çiçek görürse bu onun deyim yerindeyse çiçek gibi güzel ve temiz bir hanımla evleneceği anlamına gelir. Bekar kişiler için evlilik anlamına gelen saksı çiçeği evli kişiler için evladının hayırlı olacağı yani hayırlı evlada işaret eder. Evli kişinin saksıda çiçek görmesi aynı zamanda ailesinden olan bekar birinin evliliğine de işarettir. Eğer saksıdaki çiçek yeşermiş ve canlı ise hayırlı, güzel ve iyi işlere, eğer çiçek saksıdaki çiçek kurumuşsa bir ayrılığa ya da maddi kayba işaret eder.

Rüyada Güzel Kokulu Çiçek Görmek

Güzel kokan çiçek rengi fark etmeksizin hayırlı şeylere işaret eder. Çiçek eğer kokusuzsa ama buna rağmen güzelse bu uzun ve güzel bir hayata delalet eder. Eğer çiçek kurumuşsa rüya sahibinin dünyasının noktalandığına işaret eder.

Rüyada Çiçek Tohumu Görmek

Eğer kişi rüyasında çiçek tohumu ya da çiçek soğanı dikiyorsa bu o kişinin dileklerine ve isteklerine işaret eder. Yani ekilen çiçek soğanı ya da tohumu aslında kişinin olmasını umut ettiği dilekleridir. Ve tohum rüya sahibinin umut ve beklentilerini sembolize eder.  Ve bu rüya kişinin kısa zamanda olmasa da belli bir zaman zarfında istediklerinin gerçekleşeceğine dair bir işarettir. Kişi eğer ektiği tohumların, çiçek olarak büyüyüp açtığını görürse o halde bu o kişinin dileğinin kısa sürede gerçekleşeceğine işaret eder.

 

 

Rüyada Çiçek Almak

Mutlu edici ve hayırlı haberlere işaret eder. Rüyasında çiçek almakta  çiçek vermek de alınacak güzel, hayırlı ve mutluluk verici haberlere işaret eder. Aynı zamanda uzun, sağlıklı ve huzur dolu bir hayata delalettir.

Rüyada Çiçek Bahçesi Görmek

Rüyada çiçek bahçesi görmek çok güzeldir ve hayırlara yorulur. Bu kişinin parlak ve açık talihine işaret eder. Ve kişinin hayallerinin, dileklerinin ve umutlarının gerçekleşeceğine delalet eder.

Rüyada Ağaç Çiçekleri Görmek

Rüyada zamanında ağaçta açan çiçekleri görmek kısmet, şans ve kazanca işaret eder. Ağaçtaki çiçekler eğer beyaz ya da sarı ise bu çok daha hayırlara yorumlanır. Eğer kişi ağaçlardaki çiçekleri koklarsa bu o kişinin ağaçların sahibi olan kişiden güzel sözler işiteceği anlamına gelir.

Rüyada Çiçek Buketi Görmek

Rüyada çiçek buketi görmek beylerde ve hanımlarda aynı anlama gelmez. Çiçek demeti henüz evlenmemiş, bekar hanım için izdivaca, evlenmemiş olan beyler içinde güzel ve mutlu haberlere irşat eder. Çiçek buketi evli kişiler için de gelecek olan misafirlere ve mutlu edici olaylara delalet eder. Aynı zamanda evli olan kişiler için ailede güzel ve hayırlı haberler anlamına gelir.

Rüyada Çiçek Görmenin Psikolojik Anlamı

Çiçek insanın iç dünyasında estetiği ve hoş kokuyu temsil eder. Dolayısıyla monoton hayattan sıyrılıp, tazelenmeye, yenilenmeye duyulan gereksinim anlamına gelir. Bu nedenledir ki iş yerinde pek çok kişinin masasının üzerinde bir saksı çiçeği bulunur. Çiçek monoton ve uzun olan çalışma hayatı için en etkili objedir. Aynı zamanda çiçek aşkı temsil eder. Hepimiz biliriz sevgiliye verilen kırmızı bir gül ya da kırmızı bir karanfil aslında yoğun ve güzel duyguların bir ifade şeklidir. Çiçek güzelliği ve saflığı nedeniyle güzel olan şeylere duyulan özlemi de ifade eder.